Upućeni u Blažuj
27

Policijska racija u Tuzli: Muškarac grupu migranata ilegalno držao u apartmanu

A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Tuzlanski policajci rano jutros su u ulici Bogumilska izvršili operativno-taktičku radnju ograničenje kretanja na određenom mjestu ili prostoru, odnosno raciju u apartmanu, a tom prilikom je pronađeno osam ilegalnih migranata. Kako saznaje Klix.ba, riječ je o šestorici muškaraca iz Maroka te dvojici iz Alžira.

Kako su naveli iz Uprave policije Tuzlanskog kantona, raciju su proveli pripadnici Policijske stanice Centar, postupajući po operativnom planu, a u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, Službom za poslove sa strancima - Terenski centar Tuzla i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove.

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti u apartmanu u vlasništvu A.V. iz Tuzle zatečeno je osam stranih državljana (migranata), koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente, kao ni potvrdu o prijavljenom boravku u BiH ili potvrdu o iskazanoj namjeri za dobijanje azila", naveli su iz Uprave policije TK.

Kako su istaknuli, migranti su upućeni prema imigracionom centru Blažuj, a apartman su zapečatili službenici Kantonalne uprave za inspekcijke poslove TK. Dalje mjere i radnje će poduzeti navedene službe u okviru svoje nadležnosti.