BiH
0

Policijska racija na više lokacija u Zenici

FENA
Službenici Policijske stanice Centar Zenica sinoć su od 20 do 24 sata u saradnji sa službenicima Jedinice policije za podršku MUP-a ZDK-a izvršili raciju, pregled i pretres otvorenih prostora i parkinga na više lokacija na području koje pokriva ova policijska stanica.

Kako je saopćio MUP ZDK-a, izvršen je pretres šireg lokaliteta parkinga Prašnice, otvoreni prostor Kanal-brana, te parka u ulici Sejmenska broj 17. Od 21.40 do 22.30 sati izvršen je pretres Ugostiteljskog objekta Gatto.

Ovom prilikom su A.D. i A.M. iz Zenice, privedeni u službene prostorije policije jer je u njihovoj blizini pronađen paketić zeljaste materije - marihuane.

"Nakon kriminalističke obrade, A.D. je otpušten, dok je A.M. zadržan i predat je na obradu. Prilikom pretresa vozila zatečenih na parkingu ispred objekta Gatto, u vozilu "golf", vlasništvo H.A., kojim upravlja njegov sin H.A., pronađena su tri pištoljska metka kalibra 7,62 mm. Policijski službenici su na području Mokušnica, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Stari sat, uočili parkirano vozilo "chevrolet" kojim upravlja S.B. iz Zenice. Krećući se u društvu s H.J., S.B. je ugledavši policijske službenike odbacio pištolj "zastava 357" magnum sa šest metaka.

S.B je lišen slobode”, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.