Srećko Bošnjak
0

Policija započela niz akcija u borbi protiv droge

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak izjavio je kako policija u Mostaru započela niz akcija u borbi protiv droge te kako je počela sužavati prostor onima koji su mislili da se "čak polujavno" mogu baviti proizvodnjom i prodajom opojnih droga.

On je dodao kako problem droge u Mostar nije ništa veći nego i u drugim urbanim sredinama te da je policija po tom pitanju u posljednje vrijeme bolje organizirana.

Govoreći o razbojstvima i razbojničkim krađama na području HNŽ-a Bošnjak je kazao kako u zadnjih pet godina od 187 prijavljenih razbojstava i razbojničkih krađa nije riješeno njih 28.

Što se tiče posljednje dvije razbojničke krađe, krađa 300 000 maraka u Čapljini i oružana pljačka u Ilićima, Bošnjak je kazao kako policija na tim slučajevima intenzivno radi, ali da o osumnjičenim osobama ne može govoriti zbog istraga koje je još u tijeku.

Kad je riječ o ubojstvima, Bošnjak je kazao kako od 2000. godine policija ima samo jedno neriješeno ubojstvo, a to je ubojstvo Emira Hadžića.

Što se tiče sigurnosnih prilika u gradu, Bošnjak je istaknuo da je Mostar siguran za življenje.