Krađa 180.000 KM
16

Policija uhapsila osumnjičenog za pljačku banke u Han Pijesku prije dvije godine

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je 9. aprila osobu koja se sumnjiči da je prije dvije godine izvršila pljačku banke u Han Pijesku.

"Na osnovu centralne potjernice Osnovnog suda Vlasenica zbog krivičnog djela 'teška krađa', raspisane na zahtjev Policijske uprave Istočno Sarajevo, te dobre međupolicijske saradnje sa Zeničko-dobojskim kantonom, policijski službenici ZDK su na području Kaknja lišili slobode N.H. i predali ga policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo", stoji između ostalog u saopćenju CJB Istočno Sarajevo.

Uhapšeni je nakon kriminalističke obrade predat u dalju nadležnost Osnovnom sudu u Vlasenici koji mu je odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

On je lišen slobode jer postoje osnovi sumnje da je 14.5.2015.godine, sa više osoba izvršio pljačku Pavlović banke u Han Pijesku.

"Navedeno krivično djelo je izvršeno na način da su izvršioci nasilno ušli u objekat navedene poslovnice odakle su otuđili kasu u kojoj se nalazilo oko 180.000,00 KM", kažu u saopćenju.