Produženo radno vrijeme trgovina
0

Policija u ZDK spremna za utakmicu BiH - Luksemburg

ZEDA
Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK poduzelo je sve potrebne mjere kako bi obezbijedili utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Luksemburga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova je formirala Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti, a prema planu mjera i radnji na obezbjeđenju utakmice policija će preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se meč održalo u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

"Sve naše aktivnosti poduzimati će se u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK, u kojem su decidno definisana protivpravna ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja sportskog događaja, obaveze i odgovornosti organizatora, redarskih službi i gledalaca, kao i prekršaji i sankcije za utvrđena protivpravna ponašanja", kazala je Aldina Ahmić, portparol policije MUP-a ZDK.

Na zajedničkom sastanku policije sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH i zaštitarske agencije "Securitas Sarajevo" dogovoreni su svi konkretni zadaci i obaveze, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Produženo radno vrijeme uslužnih i privrednih objekata

Također, načelnik Općine Husejin Smajlović donio je zaključak o određivanju radnog vremena uslužnih i privrednih subjekata za vrijeme održavanja manifestacija od značaja za grad.

Prema tom zaključku, za vrijeme održavanja 18. Generalnog bh. sajma “ZEPS 2011” od 04. do 09. oktobra, nogometne utakmice reprezentacija BiH i Luksemburga 07. oktobra i međunarodnih susreta "Dani bosanskohercegovačko-američke Akademije nauka i znanosti" od 10. do 12. oktobra, radno vrijeme uslužnih i privrednih objekata obuhvaćenih Odlukom o javnom redu i miru, može trajati duže od propisanog i to do 02 sata.

Produženo radno vrijeme od 04. do 12. oktobra važi za ugostiteljske objekte u svim hotelima i motelima na području općine, sve ugostiteljske objekate u poslovnoj zoni grada i prodajne objekte pekare u prvoj poslovnoj zoni. Do 24 sata ovim zaključkom, u pomenutom periodu mogu raditi prodajni - trgovinski objekti u I poslovnoj zoni.