|

Policija u Tuzli kupuje vozila za pola miliona KM, nabavljaju se pištolji i jurišni prsluci

Policija u Tuzli kupuje vozila za pola miliona KM, nabavljaju se pištolji i jurišni prsluci
185
R. D.
27.1.2020. u 20:51
45
komentara
185

dijeljenja
Policija u Tuzli kupuje vozila za pola miliona KM, nabavljaju se pištolji i jurišni prsluci Foto: A. K./Klix.ba
Tri i po miliona KM teška je nabavka robe u planu javnih nabavki Uprave policije Tuzla. Skoro deset puta manje namjeravaju potrošiti u Ministarstvu unutrašnjih poslova tog kantona.
Najistaknutija stavka u Planu javnih nabavki tuzlanskih policajaca je kupovina vozila u vrijednosti od 500 hiljada KM. Nju namjeravaju realizirati kroz otvoreni postupak. Vozila kupuje i kantonalni MUP. Oni na nove automobile planiraju potrošiti 115 hiljada maraka.

Policajci u Tuzli bi u ovoj godini trebalo da dobiju i nove uniforme, jer je planirana njihova nabavka za 1,1 milion KM. Neki će dobiti i nove pištolje, jer na to planiraju potrošiti 50 hiljada KM, jurišne i balističke prsluke sa šljemovima za 100 hiljada KM...

MUP ovog kantona namjerava u ovoj godini potrošiti i više od 400 hiljada KM za rekonstrukciju i tekuće održavanje svojih objekata.

Tuzlanski policajci kupuju i kompjutersku opremu za 140 hiljada KM, specijalističku opremu za krim policiju za 40 hiljada KM, radijske uređaje za 20 hiljada KM i digitalne fotoaparate za 27 hiljada KM.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...