Na osam lokacija
6

Policija u Tuzlanskom kantonu zaplijenila drogu i oružje, uhapšeno osam osoba

Piše: A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Na području Tuzlanskog kantona jučer su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) izvršili pretrese na osam lokacija, a zaplijenili su drogu, oružje i municiju. Uhapšeno je osam osoba koje su osumnjičene za počinjenje nekoliko krivičnih djela.

Kako je navedeno iz MUP-a TK, u skladu s operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici su, postupajući po naredbi općinskih sudova u Tuzli, Lukavcu, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Banovićima i Kalesiji jučer izvršili pretrese na osam lokacija.

"Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti automatska puška kalibra 7,62, lovačka puška, pištolj, okvir za automatsku pušku, 83 komada municije kalibra 7,9 i 7,65 milimetara, 17 komada patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular, trimer, 10 pvc pakovanja u obliku loptice u kojim se nalazila materija koja podsjeća na opojnu drogu speed, pet manjih pvc pakovanja u obliku loptice u kojim se nalazila materija koja podsjeća na opojnu drogu kanabis i pvc pločica sa tragovima materije koja podsjeća na opojnu drogu kanabis", rečeno je iz MUP-a TK.

Nakon akcije Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti proslijeđeni izvještaji protiv osam osoba. Riječ je o N. L. (26) nastanjenom na području Lukavca i S. Š. (27) nastanjenom na području Gradačca koji su osumnjičeni za počinjenje krivičnog djela Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Protiv N. D. (21) iz Tuzle bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, dok su za tešku krađu osumnjičeni E. T. (22) i A. F. (26) nastanjeni na području Lukavca.

S. H. (57) nastanjen na području Srebrenika te R. H.(55) i M. M. (53) nastanjeni na području Kalesije sumnjiče se za počinjenje krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.