Nestala 21. aprila
71

Policija u Sarajevu raspisala potragu za nestalom Ružicom Bičvić

Piše: M. N.
Ružica Bičvić
Ružica Bičvić
Potraga za Ružicom Bičvić traje već 17 dana bez napretka. Pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo i dalje pretražuju područje i okolinu gdje je posljednji put viđena, ali nemaju novih informacija niti dojava.

Potragu je raspisao i MUP Kantona Sarajevo. Bičvić je na sebi imala jaknu krem-smeđe boje, košulju bijele boje, pantalone smeđe boje, a na nogama je imala patike crne boje. Uz sebe je imala i ceker crvene boje na kojem piše Caritas. Riječ je o dementnoj osobi koja nije nasilna. Zadnja lokacija na kojoj je viđena je naselje Bojnik na raskrsnici kod Hoše komerca 21. aprila 2019. u 00:17 sati gdje su nadzorne kamere zabilježile da se uputila u ulicu Mihaljevska.

MUP KS oda ranije traga za još dvije starije osobe koje su nestale u periodu od 2009. do 2014. godine.

Osamdesetogodišnji Salko Neretljaković je nestao 30. septembra 2009. godine, a posljednji put je viđen na području oko Kozije ćuprije. Na sebi je imao sivo-plave hlače, deblju košulju sa vertikalnim sivo-crnim prugama, braon sako, crne cipele, te ručni sat starije izrade. Sa sobom je imao penzionersku tramvajsku kartu, a u džepu sakoa nosio je dioptrijske naočare sa okvirom boje zlata.

Dunja Dakar nestala je 2. septembra 2014. godine. Na sebi je imala zelenu majicu kratkih rukava, tamnoplave pantalone i crne baletanke. Udaljila se od kuće oko 9:30 sati u nepoznatom pravcu i od tada joj se gubi svaki trag.

Porodice nikada nisu izgubile nadu da će pronaći svoje najmilije. Ukoliko imate ikakvih informacija o nestalim osobama obavijestite Operativni centar MUP-a KS na broj 122 ili najbližu policijsku stanicu.