Trebinje
0

Policija u pretresima pronašla drogu

FENA
Osamnaest osoba je osumnjičeno, a oduzeto je oko 40 kilograma droge u dvije akcije MUP-a RS-a i policije Hercegovačko-neretvanskog Kantona provedenim s ciljem identificiranja izvršilaca krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ovo je novinarima saopćio načelnik CJB Trebinje Goran Zubac precizirajući da su akcije provedene danas i 23. augusta prilikom čega je pretreseno 30 lokacija.

Pronađeno je oko 36 kilograma opojne droge "skank", 100 grama hašiša i nekoliko stabljika indijske konoplje.

Policija je oduzela i veću količinu oružja i 28.000 KM, za koje se sumnja da su pribavljene izvršenjem ovih krivičnih djela.

"U akciji koja je nastavljena rano jutros osumnjičeno je sedam osoba, dok je obavljen pretres na osam lokalcija, od čega tri na području CJB Trebinje, dvije u Foči među kojima i u Kazneno-popravnom zavodu, te na tri lokacije u Doboju", istakao je Zubac.

On je dodao da su u subotu pretresene i 22 lokacije, od čega devet u Trebinju, tri u Mostaru, četiri u Busovači i šest u Banjoj Luci, te da je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju protiv 11 osoba, od čega su četiri lišene slobode, a za četiri se traga.