Kraj rijeke Bosne
78

Policija u Modriči uhapsila bračni par nakon što su ih zatekli da uzgajaju konoplju

Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Modriča jučer su pronašli i uništili zasad na kome je bilo uzgojeno 6 stabljika indijske konoplje visine od 90 do 110 cm.

U sklopu akcije "Plantaža 2017" policijski službenici Policijske stanice Modriča, obilazeći mjesta pogodna za uzgoj indijske konoplje, u šumarku na obali rijeke Bosne u mjestu Modrički Lug, opština Vukosavlje, zatekli su bračni par S.B. i N.B. iz Odžaka, FBiH, koji su vršili zalijevanje uzgojenih biljki indijske koplje. Sa njima u društvu nalazio se i njihov sedamnaestogodišnji rođak.

Na licu mjesta zatečene su i oduzete plastične kante za vodu i jedno pakovanje umjetnog đubriva (70 kg).

Oduzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje. Nad S.B. i N.B. je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentovanju protiv bračnog para Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Maloljetnik je saslušan u prisustvu radnika za Socijalni rad Modriča i u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnim licima u krivičnom postupku.