Obavljeni pretresi
4

Policija u kući kod Bosanske Gradiške pronašla veću količinu naoružanja

SRNA
Službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za borbu protiv terorizma i ekstremizma pronašli su u selu Vrbaška kod Bosanske Gradiške veću količinu profesionalnog vojnog naoružanja, potvrđeno je Srni u MUP-uč

Načelnik Odjeljenja MUP-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović rekla je Srni da je policija prilikom pretresa kuće, garaže, pomoćnih objekata i vikendice u vlasništvu lica čiji su inicijali I.L. sa privremenim boravkom u Švajcarskoj pronašla 59 nelegalnih pušaka, vojnih i lovačkih, i 20 pištolja raznih proizvođača i kalibra.

Ona je dodala da je pronađeno i 11.222 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra, ručni rakteni bacač takozvana "zolja", deset detonirajućih upaljača, te isto toliko protivpješadijskih mina.

"Pronađene su 32 ručne bombe, pet tromblonskih mina, protivpješadijska mina - MRUD, dva komada TNT eksploziva, sporogoreći štapin veće dužine, više optičkih nišana, prigušivača pucnja, te tromblonskih nastavaka raznih proizvođača", navela je Miljanović.

Nadležnom tužilaštvu protiv I.L. biće podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela.