|

Policija u centru Banje Luke uhapsila državljanina Švedske jer je odbio pokazati dokumente

Policija u centru Banje Luke uhapsila državljanina Švedske jer je odbio pokazati dokumente
252
S. H.
20.6.2019. u 20:26
339
komentara
252

dijeljenja
Policija u centru Banje Luke uhapsila državljanina Švedske jer je odbio pokazati dokumente
Policija u Banjoj Luci večeras je na Trgu Krajine uhapsila Brunu Batinića, državljanina Švedske, nakon što je razgovarao sa članom grupe Pravda za Davida Ozrenom, jer je odbio da policiji pokaže lične dokumente.
Kako je izvjestio novinar Slobodan Vasković na svom Facebook profilu šezdesetšestogodišnji Bruno Batinić stigao je iz Švedske na odmor u Banju Luku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. Navodno je u parkiću između hrama Hrista Spasitelja i Palate RS-a stao je da porazgovara sa aktivistom grupe "Pravda za Davida" Ozrenom Perduvom.

Lukačeva Hunta odvodi Brunu Batinića, državljanina Švedske

Lukačeva Hunta odvodi Brunu Batinića, državljanina ŠvedskeŠezdesetšestogodišnji Bruno Batinić stigao je iz Švedske na odmor u Banjaluku i sa suprugom Snježanom izašao u šetnju. U parkiću izmedju hrama Hrista Spasitelja i Palate republike stao je da porazgovara sa aktivistom grupe „Pravda za Davida“ Ozrenom Perduvom. To je bio dovoljan razlog policiji, koja danima drži centar Banjaluke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimiše ih. Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente.Šestorica policajaca opkolili su Brunu i Snježanu, Bruno oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu. Ljudi, koji su se nalazili okolo, negodovali su. „Šta to radite, pustite čovjeka, šta je čovjek uradio. Sram vas bilo“, govorili su policajacima, koji nisu pokazali ni zrno samilosti. Neki su cinično doviknuli: „To Srbadijo“. Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani. Ozren Perduv, aktivista grupe „Pravda za Davida“, kratko je prokomentarisao_ Ovo je nastavak horora. Progon ljudi u Banjaluci, koji više od godinu dana traže istinu i pravdu za ubijenog mladića Davida Dragičevića, intezivan je od kraja prošle godine, kada je policija, pojačana specijalcima rastjerala, uz brutalno premlaćivanje, građane sa Trga Krajine.

Posted by Slobodan Vaskovic on Thursday, June 20, 2019


To je bio dovoljan razlog policiji, koja kako Vasković kaže danima drži centar Banje Luke pod opsadom, da priđe Batinićima i legitimiše ih.

Bruno je odbio da kaže svoje ime i prezime, tražeći od policajaca obrazloženje zbog čega od njega traže da pokaže lične dokumente. Šestorica policajaca opkolili su Brunu i Snježanu, Brunu oborili na beton i stavili mu lisice na ruke, a potom strpali u maricu.

Ljudi, koji su se nalazili okolo, negodovali su.

"Šta to radite, pustite čovjeka, šta je čovjek uradio. Sram vas bilo", govorili su policajacima, koji nisu pokazali ni zrno samilosti. Neki su cinično doviknuli: "To Srbadijo".

Snježana Batinić, Brunina supruga, izjavila je da će kontaktirati Ambasadu Švedske u BiH, jer su švedski državljani. Ozren Perduv, aktivista grupe "Pravda za Davida", kratko je prokomentarisao: "Ovo je nastavak horora".
Prijavi grešku


Komentari (339)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...