Zbog prekršaja
312

Policija u Banjoj Luci raspisala potragu za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe

Klix.ba
Policijska Uprava Banja Luka raspisala je potragu za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima. Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja", saopćeno je iz MUP-a RS.

Fena saznaje da su u pitanju Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Aleksandar Gluvić (1997.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.)

Prethodno su iz MUP-a saopćili da su sinoć lišili slobode više osoba zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Iz MUP-a su obrazložili da se organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Кrajine, u vremenu od 18.00-20.00 sati, već u pokretu.

"Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru 'Кraša', na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa", saopćeno je iz MUP-a.

Inače, jutros su brojni aktivisti pokreta "Pravda za Davida" na istoimenoj Facebook stranici postavili pitanje gdje se nalazi Dragičević, no nisu dobili konkretan odgovor.