Brčko
0

Policija spremna da očuva mir na ulicama

SRNA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Policija Brčko distrikta spremna je da očuva javni red i mir na brčanskim ulicama za vrijeme i poslije prenosa fudbalskih utakmica u kojima večeras sa svojim rivalima igraju reprezentacije BiH i Srbije, izjavio je danas porparol policije Brčko distrikta Halid Emkić.

On je demantovao glasine da će za ispomoć biti angažovana specijalna jedinica MUP-a Tuzlanskog kantona.

"Angažovaćemo samo dio naših ljudskih i materijalnih kapaciteta, a ukoliko bude potrebno uključićemo više naših policajaca, ali nikoga sa strane", rekao je Emkić.

Emkić je naveo da je riječ o veoma značajnim utakmicama, kako sa sportskog tako i sa aspekta bezbjednosti i podsjetio da je tim povodom u Policiji Brčko distrikta  formiran Štab za koordinaciju i usmjeravanje svih aktivnosti očuvanja javnog reda i mira i saobraćaja.

Policija distrikta Brčko pozvala je navijače u Brčko distriktu na dosljedno poštivanje zakonskih propisa, razumijevanje i saradnju sa policijom.  

Fudbalska utakmica BiH - Turska odigraće se večeras u Zenici a utakmica Srbija - Francuska u Beogradu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.