BiH
0

Policija RS-a ozbiljno shvatila Nišićeve prijetnje

FENA
Policija Republike Srpske ozbiljno je shvatila prijetnje predsjednika Upravnog odbora Udruženja za povrat stare devizne štednje Svetozara Nišića o mogućem upadu štediša u banke, uz napomenu da neće dozvoliti bilo kakve incidente.

"Ući ćemo u sve banke i njihove nasljednice u kojima smo ostavili svoj novac. Pojedini članovi udruženja bit će opasani dinamitom, a već sada se prijavilo stotine ljudi koji su ovo spremni da učine", poručio je Nišić u nedjelju na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Direktor policije RS-a Uroš Pena potvrdio je danas za Radio RS-a da će pripadnici MUPRS-a detaljno analizirati ovaj slučaj.

"Vidjet ćemo o čemu se radi, da li su prijetnje ozbiljne kako ih prezentiraju iz Udruženja građana za povrat stare devizne štednje i adekvatno tome preduzet ćemo mjere", rekao je Pena naglasivši da ne smije doći do povreda građana i imovine.

Nišić nije precizirao kada bi vlasnici stare devizne štednje mogli da izvrše upade u banke, ali je naglasio da će ukoliko budu spriječeni u svojim namjerama ili ukoliko protiv njih bude upotrebljena sila uzvratiti istom mjerom.