Reakcija nadležnih
26

Policija rastjerala radnike koji su blokirali izbjeglički centar Salakovac

G. Š.
Policija je intervenisala zbog radnika koji su blokirali izbjegličko-prihvatni centara Salakovac kod Mostara zbog otkaza koje su dobili bez obrazloženja, te ih po nalogu koji koji su dobili udaljila s tog mjesta.
"Mi smo ovdje došli iz očaja i tražimo od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH da nam daju obrazloženje, zbog čega smo dobili otkaze, a oni su nam umjesto odgovora poslali policiju. Ovo je strašno, ovim su pokazali kako krše sva naša radna i ljudska prava", kazao je jedan od radnika za Klix.ba.

Poručuje da će uprkos svemu nastaviti svoju borbu i ponovno se vrati na isto mjesto već utorak, kad je radni dan onima koji sjede u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice i tražiti da im se da ljudsko obrazloženje ovog postupka.

Podsjetimo da je petero radnika Izbjegličko-prihvatnog centra Salakovac kod Mostara danas blokiralo prilaz toj ustanovi jer su jučer mailom dobili otkaze bez ikakvog obrazloženja.

Oni su tražili da im se obrate odgovorni za očaj u koji su dovedeni pred Ramazanski bajram koji slavi većina onih koji su dobili naprasne otkaze, uvjereni da su razlozi njihovih otkaza isključivo nacionalni, jer kako tvrde oni koji su ostali raditi nemaju potrebne kvalifikacije.