Stanislav Čađo
0

Policija provodi temeljnu istragu o pucnjavi u Banjaluci

SRNA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske /RS/ Stanislav Čađo izjavio je da policija provodi temeljnu i detaljnu istragu u vezi jučerašnje pucnjave u Banjaluci, u kojoj su nastradali Jasna Popović i Slobodan Štrbac i potvrdio da su dva od tri vinovnika ove tragedije pripadnici policije.

On je ocijenio da će za otkrivanje motiva koji je doveo do ovog tragičnog događaja trebati određeno vrijeme, s obzirom da dva ključna vinovnika slučaja nisu živa.

''Mene, u suštini, najviše interesuje da li je pripadnik policije postupio u skladu sa zakonom i ovlaštenjima koje ima'', naglasio je Čađo, dodavši da informacije kojima sada raspolaže govore tome u prilog, ali da će istraga utvrditi stvarno činjenično stanje. 

On je izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja, te dodao da će istraga biti temeljna i detaljna, a da ga zanimaju objektivne činjenice.

''Sva tragičnost ovog slučaja obavezuje da se tome pristupi krajnje profesionalno i odgovorno'', rekao je Čađo novinarima danas na Mrakovici, gdje je prisustvovao obilježavanju 67. godišnjice bitke na Kozari.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva izjavio je danas Srni da je naložena obdukcija tijela tridesetšestogodišnje Jasne Popović i Slobodana Štrpca /44/.

Uviđaj o ovom događaju je završen i u toku je istraga.
Do pucnjave je došlo juče u 16.40 časova u blizini zgrade banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/, a dežurni tužilac je naveo da je na mjestu događaja pronađeno više čaura.

 Mediji u RS, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavili su da je Slobodan Štrbac ubio iz pištolja Jasnu Popović.

 Prema  nezvaničnim saznanjima,  nakon upozorenja policije da baci oružje, Štrbac se oglušio i nastavio da puca, nakon čega je policajac bio prinuđen da upotrijebi oružje i likvidira ga.