Zabava u Villi park
27

Policija provjerava navode o fešti na Čengić Vili, Solak negira da je prisustvovao

N. V.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS potvrđeno nam je da provjeravaju navode vezano za održavanje fešte u sarajevskom kafiću uprkos odluci o zabrani rada.

"Dobili smo prijavu, policija će provjeriti navode nakon ćega će obavijestiti o rezultatima provjere", kazao je Mirza Hadžiabdić.

Na društvenim mrežama pojavio se video žurke sa uživo muzikom u sarajevskom kafiću koji se nalazi u Villa parku na Čengić Vili.

Objavijena je i fotografija iz istog lokala na kojoj sam sjedi direktor Federalne uprave civilne zaštite i načelnik federalnog Kriznog štaba Fahrudin Solak koji nam je demantovao navode o njegovom prisustvu.

On je za Klix.ba kazao da je u kafić ušao po danu za vrijeme renoviranja, te da nije prisustvovao nikakvoj žurci.

Kako bi se spriječilo širenje koronavirusa zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, a od uvođenja zabrane do 9. aprila, MUP KS je zabilježio 19 slučajeva kršenja zabrane na području Kantona Sarajevo. O ovim slučajevima policija je načinila službenu zabilješku, a zatečenim osobama su izdati prekršajni nalozi.

Iz MUP-a KS je rečeno da policija dolazi do informacija o kršenju zabrane rada neposrednim obilaskom terena i dojavama građana, a novčana kazna za nepridržavanje donesenih mjera je od 500 do 1.500 KM.