Strava u blizini Guadalajare
2

Policija pronašla 18 raskomadanih tijela u blizini jezera u Meksiku

FENA
Policija sakuplja ostatke tijela (Foto: AFP)
Policija sakuplja ostatke tijela (Foto: AFP)
Policija je pronašla 18 raskomadanih tijela s kojih su odrubljene glave unutar dva vozila u području koje često posjećuju turisti u blizini grada Guadalajare u zapadnoj meksičkoj državi Jalisco.

Državni tužilac Jalisca, Tomas Coronado rekao je ranije da je policija pronašla 15 odrubljenih glava u vozilu parkiranom nekoliko kilometara od jezera Chapala, a njegov ured je kasnije potvrdio da su još tri glave pronađene zajedno s ostalim dijelovima tijela.

"Tijela su raskomadana", rekao je Coronado. Dodao je da su vlasti primile telefonski poziv koji im je skrenuo pažnju na prisustvo dva kombija na neasfaltiranom putu u blizini jezera Chapala, koji je veoma popularan među turistima i američkim penzionerima.

Vozila su odvučena u vladine urede, nakon čega su tijela izvađena, prenio je AP. Ovo područje je poprište krvavih sukoba između bande Nova generacija Jalisca, koja je u savezništvu s kartelom Sinaloa i narkokartelom Zetas.

Meksički narkokarteli često znaju raskomadati tijela svojih žrtava i ostaviti ih u prtljažnicima vozila.

Bande također često ostavljaju rukom napisane poruke pored tijela svojih žrtava, a Coronado je kazao da su takve poruke pronađene u vozilima pored jezera.