{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija profesionalno obavila svoju dužnost u Srebrenici

F
11.7.2008. u 17:25
0
0
Policija profesionalno obavila svoju dužnost u Srebrenici
0
Policija profesionalno obavila svoju dužnost u Srebrenici
Foto: AFP
Policijska misija Evropske unije (EUPM) je u posljednje vrijeme pojačala svoje prisustvo na području Srebrenice kako bi direktno nadzirala provedbu Operativnog plana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a "Srebrenica 2008." i podržala cjelokupne sigurnosne pripreme za komemorativnu ceremoniju u Potočarima 11. jula.
Policija RS-a, zajedno sa SIPA-om, policijom Federacije BiH, Graničnom policijom i policijom Tuzlanskog kantona, profesionalno je uradila posao na poduzimanju svih neophodnih mjera za obezbjeđenje sigurnog okruženja za hiljade ljudi koji su učestvovali u Maršu mira i prisustvovali današnjoj komemorativnoj ceremoniji.

"Ovaj datum, 11. juli, važan je dan za BiH, dan komemoracije i mira. Ove godine, baš kao i prethodnih, komemorativna ceremonija je prošla u dostojanstvenoj i mirnoj atmosferi,” rekao je šef EUPM-a brigadni general Vincenzo Coppola. Dodao je da je Operativni plan policije RS-a razrađen i implementiran u skladu s najboljom praksom. "Odlična saradnja i razmjena informaciju između organizatora i svih relevantnih agencija za sporovedbu zakona čini sastavni dio uspjeha operacije”, istakao je Coppola.

EUPM je izbliza nadzirao pripreme kao i današnju operaciju, te posvjedočio dobro organizovanoj i koordiniranoj policijskoj operaciji složenog sigurnosnog poduhvata, saopćeno je iz EUPM-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: