Obavljen KDZ pregled
0

Policija pregledala školu u Gradačcu, dojava o bombi je bila lažna

A. K.
Mješovita srednja škola Hasan Kikić (Foto: Zvanična stranica škole)
Mješovita srednja škola Hasan Kikić (Foto: Zvanična stranica škole)
Policijski službenici završili su kontradiverzioni (KDZ) pregled Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu, a nakon detaljnih provjera nije pronađena eksplozivna naprava, odnosno bomba.
Kako je Klix.ba ranije objavio, nevjerovatna situacija zabilježena je u Mješovitoj srednjoj školi Hasan Kikić u Gradačcu, na čiju e-mail adresu je još jučer upućena dojava o navodno postavljenoj bombi, međutim, zaposlenici te obrazovne ustanove tek jutros su pročitali elektronsku poštu.

Nakon toga, iz ove škole su kontaktirali Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), a izvršili su i evakuaciju učenika te zaposlenih.

Glasnogovornica kantonalne policije Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da su njihovi službenici obavili KDZ pregled prostorija škole koji je pokazao da u objektu nije bila postavljena eksplozivna naprava, odnosno bomba.

"Učenici i profesori mogu doći po svoje stvari, ili ih sutra preuzeti. U četvrtak, 09.06.2022. godine, odvijaće se redovna nastava u školi, kao i nastavak eksterne mature za maturante", naveli su iz ove škole.

U proteklom periodu u našoj zemlji intenzivirane su lažne dojave o postavljenim bombama u brojnim institucijama, koje su uglavnom upućene putem e-maila.

Ovaj negativan trend nije zaobišao ni Tuzlanski kanton, a od početka sedmice do danas e-mailovi sa upozoravajućim sadržajem stigli su na elektronske adrese Srednje medicinske škole u Tuzli te Mješovite srednje škole Hasan Kikić u Gradačcu.