Policija odobrila pa zabranila šetnju građanima Banje Luke: Zabranit će nam i da dišemo

Piše: M. N./Klix.ba
15.2.2019. u 15:44
31
38
Policija odobrila pa zabranila šetnju građanima Banje Luke: Zabranit će nam i da dišemo
31
Policija odobrila pa zabranila šetnju građanima Banje Luke: Zabranit će nam i da dišemo
Građani Banje Luke okupljenim u grupi "Slobodni građani", koji su prvobitno dobili dozvolu za sutrašnju šetnju gradom u terminu od 18:30 do 19:30 sati, obaviješteni su da im je ova aktivnost zabranjena.
MUP RS (PU Banja Luka) prvobitno je izdao dozvolu da bi potom zabranio šetnju gradom, kojom nije bilo planirano blokiranje saobraćaja niti remećenje svakodnevnice.

Šetnja je trebalo da bude organizovana na potezu Trg Krajine – Narodno pozorište RS – Trg Krajine. Kao razlog skupa naveli su podršku slobodnom kretanju i okupljanju građana, čija su ljudska prava ugrožena neosnovanim zabranama kretanja i okupljanja MUP-a RS.

"Koga se boji MUP?! Zabranili su nam šetnju! Ovo je ipak dno. Danas ćemo objaviti razloge zabrane kada dobijemo dokument. Boje se naroda sat vremena. Apel na sve ljude kojima ovo vrijeđa inteligenciju. Zabranit će nam i zrak da dišemo. Ljudi, teror se nastavlja, u strahu su velike oči", napisali su iz grupe "Slobodni građani Banje Luke".

U skupu je trebalo učestvovati blizu 100 osoba. Od ranije je poznato kako je policija zabranila zadržavanje na Trgu Krajine te kretanje u grupama koje imaju više od tri osobe. Tokom prethodne šetnju koju su organizovali 9. februara policija ih je pozivala da se raziđu i prijetila da će ih privesti.

"Nemate vi torova koliko mi imamo m**a", poručili su građani.


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: