Kršio javni red i mir
1

Policija o Vukanovićevom hapšenju: Galamio je na trgu i fotografisao sudije

M. G.
Sa današnjeg hapšenja (Foto: Screenshot)
Sa današnjeg hapšenja (Foto: Screenshot)
Iz Policijske uprave Trebinje oglasili su se saopćenjem o razlozima hapšenja poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića, kojeg su pripadnici ove policijske uprave uhapsili danas u ovom gradu.
Kako kažu, Vukanović je uhapšen zbog dvije prijave "narušavanja javnog reda i mira" i fotografisanja službenih osoba.

"Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas oko 10:40 sati uhapsili osobu inicijala N. V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS. Navedena osoba je od jutros dva puta prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira. Prva prijava je evidentirana oko 7 sati kada je N. V. vrijeđao osobu inicijala B. S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju", stoji u saopćenju PU Trebinje.

Dodaju da je druga prijava evidentirana oko 10:30 sati kada je Vukanović prijavljen da snima osobe inicijala M. B. i B. S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju.

"Prijavljen je i da galami na Trgu slobode u Trebinju. N. V. je također odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju policijskih službenika prilikom hapšenja. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju. Daljnji rad po navedenim prijavama je u toku", ističe se u saopćenju.

Podsjećamo, ovo hapšenje izazvalo je burne reakcije iz opozicionih partija u ovom entitetu, koje su rekle da je hapšenje politički motivisano i da iza njega stoji SNSD te da se Vukanoviću krši pravo na slobodu govora.