Završen KDZ pregled
0

Policija nije pronašla bombu u Gradskoj upravi u Tuzli, riječ je o još jednoj lažnoj dojavi

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Završen je kontradiverzioni pregled (KDZ) prostorija Gradske uprave Tuzle, a eksplozivna naprava nije pronađena, potvrđeno je iz kantonalne policije.
Kao što je poznato, nepoznata osoba jutros je telefonskim putem uputila dojavu o tome da je u Gradskoj upravi Tuzle postavljena eksplozivna naprava. Za kratko vrijeme zgrada je evkauisana, a istražitelji su počeli sa kontradiverzionim pregledom objekta.

"U 9:35 sati završen je KDZ pregled te je utvrđeno da navodi prijave nisu tačni, odnosno da se radi o lažnoj dojavi", kazala je glasnogovornica Uprave policije ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla će pod nadzorom postupajućeg kantonalnog tužioca nastaviti rad na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela zloupotreba znaka za pomoć i opasnost.

U proteklih sedam dana ovo je druga lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, tačnije bombi.

Naime, 11. maja ove godine, nepoznata osoba, također telefonskim putem, uputila je dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Općinskog suda u Tuzli, a detaljnim provjerama je utvrđeno da je riječ o lažnoj informaciji.