Završena javna nabavka
125

Policija Kantona 10 će prva u FBiH imati nove uniforme, posao dobile firme iz Zenice

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 prvi će dobiti nove policijske uniforme i to nakon što je grupa ponuđača iz Zenice dobila posao vrijedan 426.940 KM.
Nakon uspješno završene javne nabavke novih policijskih unofrmi za MUP Kantona 10, odlučeno je da će zeničke firme Shot i Zenko realizovati ovaj projekt u skladu s nedavno usvojenom Uredbom o jednistvenoj policijskoj uniformi.

Nova Uredba definiše izgled uniformi svih policijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine, a Zenko i Shot će isporučiti radne policijske uniforme vrijednosti 354.949 KM, uniforme za specijalnu policiju vrijednosti 58.250 KM, kao i poluduboke čizme vrijednosti 13.750 KM.

Javna nabavka je bila raspisana 22. januara, a MUP-u Kantona 10 su dostavljeni i uzorci uniformi s certifikatima institucija te su u Kantonu 10, kako nam je potvrđeno, obavljena i laboratorijska ispitivanja materijala u Zagrebu gdje je utvrđeno da zadovoljavaju tehničke zahtjeve.

Firme Zenko i Shot su izrazili zadovoljstvo uspješnim završetkom postupka javne nabavke, ističući važnost ovakvih projekata za lokalnu privredu i sigurnost.

Nove uniforme će biti isporučene u predviđenom roku od 60 dana, te će time pripadnici MUP-a Kantona 10 biti među prvima koje će nositi nove, standardizirane uniforme.