BiH
0

Policija još uvijek traga za braćom Gaši

FENA
Na temelju višemjesečne kriminalističke obrade koja je rezultirala otvaranjem istrage o zločinačkoj organizaciji, službenici Federalne uprave policije su u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo jučer i danas poduzeli niz aktivnosti na području Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz Federalne uprave policije, izvršen je pretres većeg broja objekata na ukupno 11 lokacija (Stari Grad, Centar, Novi Grad, Vogošća, llidža).

Prilikom obavljanja ovih aktivnosti policija je dosad pronašla i slobode lišila pet osoba - M. C., E. P., S. LJ., E. H. i A. K., svi iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su, kao članovi zločinačke organizacije, počinili više kaznenih djela.

Riječ je o kaznenim djelima iznude, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti i dr.

Policija nastavlja s daljnjim aktivnostima na pronalasku i lišenju slobode i drugih članova zločinačke organizacije, a posebno Muhameda Ali Gašija, Aziza Gašija, Mirse Krasnića i Adnana Alomerovića.

Četvorica jučer uhapšenih M. Č., E. P., S. LJ. i E. H. ispitani su u prostorijama Federalne uprave policije i predati Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, koje im je odredilo mjeru zadržavanja od 24 sata.