{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija asistirala u "zauzimanju" parkinga kod hotela Tuzla

12.4.2013. u 12:20
0
0
Policija asistirala u "zauzimanju" parkinga kod hotela Tuzla
0
Građevinske mašine su uz asistenciju službenika MUP-a TK ušle na parking kod Hotela Tuzla. Riječ je o lokaciji za koju se vodi sudski spor između Općine Tuzla i Hotela Tuzla, ali uprkos toj činjenici policija je omogućila da se oformi gradilište na spornoj lokaciji.
"Mi smo faktički otjerani s parkinga. Radnici su štitili parking cijelu noć, ali su odgovorne osobe iz MUP-a TK na teren poslale stotinjak policijskih službenika te pripadnike Jedinice za specijalne namjene. Nisu uvažili činjenicu da je u toku sudski spor. No, mi ćemo se i dalje boriti za parking svim dozvoljenim pravnim sredstvima", izjavio je Predrag Blažanović u ime menadžmenta Hotela Tuzla.

U Općini Tuzla tvrde kako je sporna lokacija uknjižena na Općinu, dok u Hotelu Tuzla navode kako su parking koristili u proteklih 25 godina. Radnici hotela su ogorčeni zbog činjenice što će građevinske mašine biti postavljene pod prozorima soba i pod terasom Nacionalnog restorana. Nezvanično saznajemo kako je menadžment hotela nadležnom tužilaštvu podnio nekoliko krivičnih prijava protiv odgovornih osoba iz općinske administracije.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: