{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policajci USK-a organizirali mirni protest

F
30.9.2009. u 17:35
0
1
Policajci USK-a organizirali mirni protest
0
Policajci USK-a organizirali mirni protest
Bihać
Sindikat policijskih službenika i uposlenika MUP-a USK-a organizirao je danas ispred zgrade Vlade Kantona mirni protestni skup, na kojem su pripadnici policije izrazili nezadovoljstvo usvojenim rebalansom kantonalnog budžeta i najavili stupanje u štrajk za 6. oktobar.
Rebalansom kantonalnog budžeta lična primanja policijskih službenika znatno su umanjena, a njihov materijalni položaj značajno ugrožen.

Na sve što je prethodilo ovom mirnom protestu podsjetio je Jasmin Sulić, predsjednik UO Sindikata policijskih službenika Kantonalnog MUP-a, koji je istakao da do danas nijedan postavljeni zahtjev nije ispoštovan.

Sindikat je tražio da se zadrži visina sadašnje plaće, zatim isplate naknade za topli obrok po Kolektivnom ugovoru zagarantovano u iznosu od dva posto prosječne plaće u Federaciji BiH i razlika akontacije za protekla dva mjeseca.

Traži se i isplata regresa po Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru, donošenje uredbe o plaćama i naknadama, te drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaća, a koja je trebala biti donesena još 2006. godine.

Iako su pred zgradom Vlade čekali pola sata, nezadovoljnim policajcima se niko nije obratio.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: