{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policajci USK-a organizirali mirni protest

F
30.9.2009. u 17:35
0
1
Policajci USK-a organizirali mirni protest
0
Policajci USK-a organizirali mirni protest
Bihać
Sindikat policijskih službenika i uposlenika MUP-a USK-a organizirao je danas ispred zgrade Vlade Kantona mirni protestni skup, na kojem su pripadnici policije izrazili nezadovoljstvo usvojenim rebalansom kantonalnog budžeta i najavili stupanje u štrajk za 6. oktobar.
Rebalansom kantonalnog budžeta lična primanja policijskih službenika znatno su umanjena, a njihov materijalni položaj značajno ugrožen.

Na sve što je prethodilo ovom mirnom protestu podsjetio je Jasmin Sulić, predsjednik UO Sindikata policijskih službenika Kantonalnog MUP-a, koji je istakao da do danas nijedan postavljeni zahtjev nije ispoštovan.

Sindikat je tražio da se zadrži visina sadašnje plaće, zatim isplate naknade za topli obrok po Kolektivnom ugovoru zagarantovano u iznosu od dva posto prosječne plaće u Federaciji BiH i razlika akontacije za protekla dva mjeseca.

Traži se i isplata regresa po Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru, donošenje uredbe o plaćama i naknadama, te drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaća, a koja je trebala biti donesena još 2006. godine.

Iako su pred zgradom Vlade čekali pola sata, nezadovoljnim policajcima se niko nije obratio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: