Odluka Sindikata
417

Policajci u Sarajevu najavili učešće na protestima zbog blokade Kantona

D. Be.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj u petak, donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

"Poznato Vam je da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, te da je dana 16.01.2020. godine prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima Kantona Sarajevo, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada", podsjetili su iz Sindikata MUP-a KS.

Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo održati nakon donesene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20. januara 2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta.

Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policije Kantona Sarajevo donijet će se Odluka o organizovanju štrajka.

Sindikat policije Kantona Sarajevo ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo da se maksimalno uozbilje i otkoče blokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplačuje iz budžeta Kantona Sarajevo.