{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Policajci u Neumu učili kako upravljati malim plovilima

S
4.5.2011. u 15:28
0
31
Policajci u Neumu učili kako upravljati malim plovilima
0
Policajci u Neumu učili kako upravljati malim plovilima
Obilježavanje početka napredne obuke "Upravljanje malim plovilima" za pripadnike Granične policije Bosne i Hercegovine upriličeno je danas u Neumu, u prisustvu zamjenika direktora Granične policije BiH, Enesa Gačanina, vojnog atašea ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, brigadira Michaela Schleichera i drugih zvanica.
Ovom obukom kormilari Granične policije BiH svoja dosadašnja znanja i vještine usavršit će uz instruktore Obalske straže Sjedinjenih Američkih Država koji će, kako je kazao instruktor Raphael Sadowitz, pored teoretskog dijela, praktični dio izvoditi na plovilu "Zodiac" u Neumskom zaljevu.

Zamjenik direktora Granične policije BiH, Enes Gačanin, prilikom obraćanja prisutnima zahvalio se na podršci koju Vlada SAD-a pruža u razvoju ove policijske agencije, dodavši da će zahvaljujući ovoj obuci kapaciteti Granične policije BiH biti znatno unaprijeđeni ne samo u borbi protiv kriminaliteta na moru nego i u sudjelovanju spašavanja na moru i reagiranja u slučaju eko katastrofe.


Obuka "Upravljanje malim plovilima" održava se u organizaciji EXBS-a, programa kontrole izvoza i sigurnosti granica Biroa za međunarodnu sigurnost Vlade Sjedinjenih Američkih Država i trajat će do 13. maja 2011. godine.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Neum, Živko Matuško, kazavši da će se zahvaljujući ovakvom vidu saradnje povećati sigurnost na moru za građane Neuma i turiste, navodi se u saopštenju iz Granične policije BiH.

Podsjetimo, Granična policija BiH je u decembru prošle godine od Vlade SAD-a dobila na poklon 200.000 dolara vrijedan brod kojim bi se trebala povećati mobilnost i učinkovitost protiv svih vidova prekograničnog kriminaliteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: