Uz prisustvo pješaka
65

Policajci u Banjoj Luci u nenajavljenoj vježbi oštetili civilni automobil

E. M.
Pripadnici Specijalne antiterorističke vježbe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras su održali nenajavljenu vježbu te su tom prilikom oštetili civilni automobil, a na svu sreću u njemu nije bilo nikoga.

Iz Policijske uprave Banja Luka za Klix.ba su rekli da je ovaj incident prijavljen oko 18:55 sati.

"Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je utvrđeno da je tokom realizacije vježbe, upotrijebljena jedna ručna šok bomba, kojom prilikom je došlo do oštećenja navedenog putničkog vozila. O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela."

Također su naveli da prilikom izvođenja vježbe nije korištena manevarska municija niti druga pirotehnička sredstva.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a vježbu su održali u i oko parka Mladen Stojanović te je tom prilikom pod još neutvrđenim okolnostima, pogođen i civilni automobil parkiran preko puta parka ispred jedne privatne zdravstvene ordinacije.

Na objavljenom snimku koji je nastao oko 18 sati se vide pješaci koji prolaze ispred vozila nakon čega automobil pogađa BRK pucanj koji je namijenjen za izvršavanje složenih zadataka vojske i policije uz minimalnu upotrebu sile te pri aktiviranju stvara efekat traumatskog šoka.

U trenutku vježbe u vozilu nije bilo nikoga, a na snimku se vide građani koji su šetali trotoarom.