Intenzivan rad
4

Policajci u Banjoj Luci tokom vikenda uhapsili 16 osoba zbog raznih krivičnih djela

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici PU Banja Luka proteklog vikenda su uhapsili 16 osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, prekršaja i osoba za kojima je bila aktivna centralna potjernica drugih organa unutrašnjih poslova.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su u petak 25. oktobra 2019. godine na području Banje Luke uhapsili osobu inicijala N. S. za kojom je bila raspisana centralna potjernica drugih organa unutrašnjih poslova, a zbog sumnje da je izvršila više krivičnih djela: prevara, teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Nakon završene kriminalističke obrade osoba je puštena na slobodu.

Tokom redovnih poslova i zadataka uhapšena je jedna osoba i ispitana na okolnosti posjedovanja određene količine opojne droge (spid).

Iz PU Banja Luka je saopćeno kako je uspješno izvršeno obezbjeđenje 18 javnih okupljanja tj. kulturno-sportskih manifestacija, a prilikom obezbjeđenja navedenih okupljanja nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici su na području Policijske uprave Banja Luka izvršili uviđaj trideset saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobia teške povrede, a devet osoba lakše povrede.