Svi sarađuju
203

Policajci "češljaju teren", provjeravaju se alibiji, traže se osumnjičeni za ubistvo policajaca

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Dan nakon ubistava dvojice policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo policajci i tužitelji intenzivno rade na pronalasku osumnjičenih. Sve policijske agencije u BiH u koordinaciji sa Tužilaštvom KS tijesno sarađuju sa samo jednim ciljem, a to je pronalazak ubica.

Policijski komesar Mevludin Halilović rekao je za Klix.ba da se čekaju rezultati pretresa koji se provode tokom cijelog dana na više lokacija.

"U toku su aktivnosti MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s drugim policijskim agencijama, a u sklopu tih aktivnosti vrše se pretresi. Svi ostali detalji su u sklopu istrage i za sada nećemo izlaziti u javnost s njima. Za sada čekamo rezultate", izjavio je Halilović.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, također je potvrdila da se provode aktivnosti na terenu i da se traga za osumnjičenima koji su učestvovali u ubistvu dvojice sarajevskih policajaca.

"Radi se intenzivno na rasvjetljavanju krivičnog djela i traga se za osumnjičenima."

O broju osoba nad kojima je izvršena kriminalistička obrada nezahvalno je govoriti, kažu naši sagovornici. Policijski komesar je ranije kazao da se u prostorijama MUP-a KS provjerava alibi privedenih osoba.

Ono što je poznato jeste da bi do sada privedene osobe za policiju i tužitelje mogle biti interesantne zbog mogućih informacija koje bi ubrzale istragu i dovele do počinilaca gnusnog čina o kojem bruji region.

Brojne ekipe policajaca, istražitelja i tužitelja koje drugi dan rade na istom zadatku u jednom su u potpunosti složni - "prevrnut ćemo sve da uhvatimo ubice".