Napetost ne popušta
63

Policajac i dva migranta povrijeđeni u incidentu na granici s Hrvatskom

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na Graničnom prelazu Maljevac u srijedu navečer došlo je do još jednog incidenta u kojem su povrijeđene najmanje tri osobe, od kojih je jedna pripadnik Granične policije BiH.

Kako javlja reporter portala Klix.ba sa mjesta događaja, došlo je do naguravanja među migrantima, ali i sa Graničnom policijom BiH uslijed premještanja šatora koje su migranti tokom dana postavili na ničijoj zemlji između teritorija BiH i Hrvatske.

Naime, šatori su prisilno pomjereni stotinjak metara od mosta na kojem hrvatska policija kreirala kordon, a zbog činjenice da pojedini migranti predmetima gađaju hrvatske policajce.

Ranije je za Klix.ba najavljeno da će Granična policija pokušati uspostaviti normalan saobraćaj na GP Maljevac s nadom da će s migrantima doći do dogovora.

Podsjećamo, ovo nije prvi današnji incident. Tri migranta zadobila su danas lakše tjelesne povrede u sukobu sa policijom na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, a među njima je bilo i jedno dijete.

Također, jedan bh. policajac je povrijeđen u ranijem sukobu, ali je na sreću riječ samo o lakšim ozljedama.

Hrvatske snage s druge strane granice posmatraju situaciju iz zraka, a pored mosta je postavljen i vodeni top u slučaju da migranti odluče da krenu na sve ili ništa.