{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polemike o broju ministarstava

F
29.7.2008. u 17:59
0
0
Polemike o broju ministarstava
0
Polemike o broju ministarstava
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u toku sjednice obavio prvo čitanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici, te raspravljao o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, čiji je predlagač Milorad Živković.
Rasprava Prijedloga zakona o izmjenama i dopuna Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH kulminirala je raspravom poslanika o ukidanju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i kreiranje direkcije za ljudska prava i izbjeglice koje ovaj prijedlog predviđa.

U diskusiji poslanik Bakir Izetbegović je izrazio mišljenje da je rokada direkcije za ministarstva još uvijek preuranjena.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i organima uprave BiH predviđa, između ostalog i formiranje ministarstva za evropske integracije .

Halid Genjac podsjetio je na neophodnost kreiranja ministarsva poljoprivrede.

Branko Dokić, predložio je da se pitanje broja ministarstava u Vijeću ministara BiH vrati Vijeću ministara na određenje, a u skladu sa zakonskom odredbom koja predviđa da broj ministarstava u Vijeću ministara na kraju mandata bude djeljiv sa tri.

To predviđa ukidanje jednog ili dodavanje dva ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: