{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polemike o broju ministarstava

F
29.7.2008. u 17:59
0
0
Polemike o broju ministarstava
0
Polemike o broju ministarstava
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u toku sjednice obavio prvo čitanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici, te raspravljao o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, čiji je predlagač Milorad Živković.
Rasprava Prijedloga zakona o izmjenama i dopuna Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH kulminirala je raspravom poslanika o ukidanju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i kreiranje direkcije za ljudska prava i izbjeglice koje ovaj prijedlog predviđa.

U diskusiji poslanik Bakir Izetbegović je izrazio mišljenje da je rokada direkcije za ministarstva još uvijek preuranjena.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i organima uprave BiH predviđa, između ostalog i formiranje ministarstva za evropske integracije .

Halid Genjac podsjetio je na neophodnost kreiranja ministarsva poljoprivrede.

Branko Dokić, predložio je da se pitanje broja ministarstava u Vijeću ministara BiH vrati Vijeću ministara na određenje, a u skladu sa zakonskom odredbom koja predviđa da broj ministarstava u Vijeću ministara na kraju mandata bude djeljiv sa tri.

To predviđa ukidanje jednog ili dodavanje dva ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: