{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poledica na većini cesta u BiH

N
8.3.2005. u 09:53
0
0
Poledica na većini cesta u BiH
0
Poledica na većini cesta u BiH
Vrlo niske temperature i ovoga jutra usporavaju djelovanje materijala za posipanje, pa se stoga upozorava na poledicu na većini cesta.
U višim predjelima osim poledice ima i ugaženog snijega na kolovozu tako da je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Od jučer je zbog snježnih nanosa za sve kategorije vozila zatvoren putni pravac Livno - Šuica (Borova glava).

Na putnim pravcima Olovo - Stupari (prijevoj Karaula), Slatina - Gornji Vakuf (prijevoj Makljen), Bosanski Petrovac - Bosansko Grahovo (prijevoji Oštrelj i Ploča), Mrkonjić Grad - Glamoč i Teslić - Kotor Varoš, kao i cestama na širem području Romanije, zbog snijega i leda na kolovozu teretna vozila s prikolicom i šleperi se i dalje propuštaju naizmjenično.

Za tu kategoriju vozila još uvijek je zabranjeno kretanje magistralnom cestom Gacko - Tjentište (preko prevoja Čemerno). Na magistralnoj cesti Sarajevo - Foča kolnik je sužen tako da nije preporučljivo kretanje za teretna vozila, a upozoravamo i na česte snježne lavine, kojih povremeno ima i na magistralnoj cesti Srbljani - Bosanska Krupa (22-28 km).

Skreće se pažnja na maglu na većini cesta na području Unsko-sanskog kantona, a vidljivost je mjestimično smanjena i ispod 50 metara.

I dalje su za saobraćaj zatvoreni granični prelazi Krstac i Hum, a na GP Klobuk ne mogu voziti teretna vozila. Na graničnim prelazima prema Hrvatskoj jutros nema evidentiranih smetnji ni zadržavanja.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: