BiH
0

Poledica na kolovozu na putevima u BiH, kontrola zimske opreme

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog izrazito niskih temperatura upozorava se na poledicu na kolovozu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu.

Večeras do ponoći, zbog pravoslavnog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom na to da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ove kategorije vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.