{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pola godine fekalije teku Kranjčevićevom i Tešanjskom ulicom, građani ogorčeni

Piše: A. B./Klix.ba
20.4.2018. u 22:00
31
72
Pola godine fekalije teku Kranjčevićevom i Tešanjskom ulicom, građani ogorčeni
31
Već skoro pola godine fekalije iz slivnika teku Kranjčevićevom i početkom Tešanjske ulice, a zbog širenja neugodnog mirisa i sve goreg stanja redakciji portala Klix.ba se javio zabrinuti čitatelj koji je naveo kako još niko nije konkretno reagovao da se riješi ovaj problem.
Čitatelj nam je pojasnio da su ovaj slučaj prijavljivali preduzeću Vodovod i kanalizacija koji su prije dva mjeseca izašli na teren i ustanovili problem te cisternom isprali zagađeni slivnik na čemu se sve završilo.

"Na licu mjesta su zaključili da ima nekakav ilegalni priključak u sistemu ali od tog dana se ništa više nije desilo. Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose to dalje. Stanje je zaista katastrofalno, smrad koji se širi cijeli ovim područjem je užasan. U blizini su i vrtić za djecu i srednja škola kao i ulaz u dva velika naselja", kazao nam je čitatelj.

Povodom navedene situacije kontaktirali smo i preduzeće Vodovod i kanalizacija koji su naveli kako su upoznati sa kvarom kao i to da pretpostavljaju da je fekalni priključak spojen sa susjednog objekta.

"U samom slivniku se ne vidi fekalni priključak iako se fekalne vode vraćaju u isti  najvjerovatnije zbog nestručnog priključenja na odvod slivnika. Jedino rješenje je otkopati odvod slivnika  I raskopčati fekalni priključak I isti prebaciti na javnu kanalizacionu mrežu. Ove poslove mi možemo izvoditi tek nakon dostavljanja narudžbe od Općine Centar ili ovlaštenog upravitelja", kazali su iz Vodovoda i kanalizacije.

Kontaktirali smo i Općinu Centar gdje su nam rekli da je direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacija izdala nalog sektoru kanalizacije da se izvrši popravka.

"To nije u našoj nadležnosti, mi smo razgovarali o ovom problemu s preduzećem Vodovod i kanalizacija i oni su nam rekli da čekaju odobrenje od Ministarstva saobraćaja KS kako bi riješili ovaj problem", naveli su iz Općine Centar.

Ponovo smo kontaktirali preduzeće Vodovod i kanalizacija i pitali ih o navodima iz Općine Centar, međutim, na ovo pitanje nam nisu odgovorili.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: