BiH
0

Pokušaj organiziranja Thompsonovog koncerta ima za cilj političku provokaciju

FENA
Stranka mladih BiH smatra da pokušaj organiziranja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu ima za cilj političku provokaciju.

U saopćenju te stranke se navodi da su organizatori koncerta oni ljudi koji javno podržavaju stvaranje hrvatskog entiteta u BiH, a Vatikan i svjetsku javnost uvjeravaju da je BiH pakao za Hrvate, samo zato što su katolici.

Dodaje se kako je cilj koncerta izazivanje incidenta u Sarajevu, na dan obilježavanja desetogodišnjice dolaska pape Ivana Pavla II, kako bi se upravo svjetskoj javnosti prikazalo da katolički vjernici ne mogu da žive u BiH od tzv. "muslimanskih ekstremista".

Stranka mladih BiH ističe da, čak i ako koncert ne bude održan, organizator će to prikazati kao mržnju prema Vatikanu, katolicima i svemu što je hrvatsko.

Upućen je poziv Vladi Kantona Sarajevo i gradonačelnici Sarajeva, da organiziraju ili budu pokrovitelji obilježavanja desetogodišnjice posjete svetog oca Ivana Pavla II, mirotvorca i dokazanog prijatelja BiH, na primjeren način.

Istaknuto je da bi se time izbjegle manipulacije i spriječili zlonamjernici i provokatori da Sarajevo u svijetu prikažu onakvim kakvo ono nije nikad bilo, te spriječili i "veoma izvjesni incidenti na ulicama Sarajeva".