Održan sastanak
205

Pokretu demokratske akcije u Gradačcu pristupilo više od hiljadu članova

Piše: A. K.
Prošireni sastav Inicijativnog odbora Pokreta demokratske akcije (PDA) Gradačac večeras je u ovom mjestu održao sastanak i tribinu kojoj su prisustvovali simpatizeri stranke.

PDA je nastao nakon unutarstranačkih sukoba u Stranci demokratske akcije (SDA) koji su se najviše odrazili na Tuzlanski kanton.

Prilikom večerašnje tribine, pored upoznavanja simpatizera sa razlozima osnivanja novog pokreta, istaknuto je i da će PDA imati kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, osim za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Sigurno ćemo biti faktor u Tuzlanskom kantonu kada je u pitanju formiranje nove vlasti, skupa sa koalicionim partnerima. Na večerašnjoj tribini je poručeno da ćemo se i dalje zalagati za ravnomjernu raspodjelu prihoda na prostoru Federacije BiH, putnu deblokadu Tuzlanskog kantoina kao i njegovom ravnomjernom razvoju, te jačanju lokalnih zajednica", rekao je za Klix.ba povjerenik Kantonalnog odbora PDA TK Senad Alić.

Trenutno je u toku registracija članova u Općinski odbor PDA u Gradačcu, a kako nam je potvrdio Alić, stranci je sa područja ove općine dosad pristupilo oko 1.250 članova.