|

Pokret Dosta: Zaustavimo pljačku prirodnog blaga BiH

Pokret Dosta: Zaustavimo pljačku prirodnog blaga BiH
0
F
FENA
4.11.2006. u 15:53
0
komentara
0

dijeljenja
Pokret Dosta: Zaustavimo pljačku prirodnog blaga BiH
Članovi pokreta "Dosta", zajedno sa aktivistima bh. ekoloških organizacija, u subotu su u sklopu kampanje "Bitka za Neretvu" u Sarajevu organizirali prikupljanje potpisa za peticiju protiv gradnje hidroelektrana na gornjem toku rijeke Neretve.
"Pozivamo građane BiH da nam se pridruže i svojim potpisom nas podrže u borbi protiv udruženih lopova, kriminalaca i mešetara koji žele da iskoriste nesposobnost i potkupljivost naših političara i tako nam otmu najljepša prirodna blaga kako bi ostvarili vlastitu korist", poručili su u subotu aktivisti tokom prikupljanja potpisa na štandu kod Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Aktivisti ekoloških organizacija i Pokreta «Dosta» smatraju da su hidroelektrane prevaziđene u Evropi, te da bi logičnije bilo graditi u BiH vjetrenjače i male turbinske hidrocentrale koje ne uništavaju prirodu.

Potpisivanje pomenute peticije počelo je krajem oktobra i do sada je prikupljeno oko 5.500 potpisa.

Potpisivanje peticije, kao dijela legalne borbe protiv uništavanja prirodnih ljepota u BiH, kako je u subotu rečeno, trajat će sve dok traje i priča o gradnji hidroelektrana na Neretvi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.