BiH
0

Pokret DOSTA! vas poziva na borbu!

Klix.ba
Pokret Dosta! izdao je saopštenje za javnost u kojem pozivaju sve građane Bosne i Hercegovine na borbu. Novo okupljanje zakazano je za 22. decembar 2006. godine u 09:00, pred zgradom Federalnog parlamenta.

Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Prošlo je 73 dana od posljednjih izbora i potpuno je jasno da novoizabrani/e poslanici/e ne osjećaju trunke odgovornosti prema biračima/icama i narodu uopšte i da su toliko sujetni/e da su im interesi građana i građanki na zadnjem mjestu, ako uopšte razmišljaju o istim.

Vlast nije konstituirana niti na državnom niti na federalnom, a o perverzijama oko konstituiranja vlasti na kantonalnim nivoima da ne govorimo. Lopovi-političari/ke očigledno smatraju da je u Bosni i Hercegovini sve pod kontrolom, takoreći bajno i sjajno i kao da nema razloga žuriti sa uspostavom vlasti jer nema prioritetnih problema koji se hitno moraju rješavati, smatrajući narod ovcama neodgovorni su do tolike mjere da trenutno samo prebacuju krivicu s jednih na druge.

Vjerujemo da ste svi upoznati da od 1. januara 2007. godine dolazi do novoga poskupljenja električne energije! O tome šute i prethodne strukture koje su u tehničkom mandatu kao i novoizabrani/e političari/ke koji/e gledaju samo kako da se dokopaju što boljeg položaja, narodski rećeno fotelje.

To poskupljenje u entitetu Federacija BiH će biti između 7% i 25%. Logično je da ce doći do lančanog poskupljenja mnogih osnovnih namirnica kao što su hljeb, mlijeko, ulje, itd., ali nema veze pa mi smo tu da šutimo!!!

Također ste vjerovatno upoznati/e da penzioneri/ke ostaju bez mjesečnog socijalnog dodatka od 10 KM koji bi trebao ublažiti posljedice uvođenja PDV-a. Pored svega ovoga federalna vlada pokušava da nakon sramne prodaje strateških preduzeća proda i uništi preostala nedirnuta prirodna bogatstva, dodjeljujući koncesije na eksploataciju prirodnih bogatstava fantomskim firmama, lokalnim kriminalcima i mešetarima!!!

U isto vrijeme lopovi-političari/ke sebi namještaju fantastične penzije, primanja i do 12 mjeseci nakon isteka mandata, razne beneficije i zaštite protiv krivičnih gonjenja jer su svjesni da im ne gine pokoja tužba nakon prestanaka političkog imuniteta.

Oko nas se sve ruši! Ovo društvo munjevitom brzinom srlja u propast! Djeca nam se drogiraju i educiraju po bolesnim nacionalističkim školskim planovima i programima, starci nam gladuju i rove po kontejnerima, omladina bježi u inostranstvo u potrazi za zaposlenjem ili boljim obrazovanjem, političari/ke uživaju, a naši očevi i majke ne znaju šta da nam kažu...šute, baš kao ovce kakvim nas izgleda naše rukovodeće strukture smatraju!!!

Da li da se borimo ili da trpimo?

Pokret DOSTA! vas poziva na borbu!

Od Federlanog parlamenta zahtjevamo:

  1. Ukidanje FERK-a i zamrzavanje cijene električne energije!
  2. Isplatu svih dugovanja i obaveza fondu PIO/MIO!
  3. Nepristrasnu reviziju privatizacije!
  4. Obustavu dodjela koncesija nad prirodnim bogatstvima dok se ne donese novi Prostorni plan na državnom nivou koji ce anulirati trenutno važeći Prostorni plan iz 1981. godine.
  5. Ukidanje federalnog nivoa vlasti koji se pokazao potpuno beskorisnim i služi samo za bogaćenje pojedinaca i interesnih grupa!
  6. Usvajanje i implementaciju zakona o porijeklu imovine!

Dođite 22. decembra 2006. godine u 09:00, pred zgradu federalnog parlamenta da zajedno pokažemo naš gnijev i naš ponos! Dođite da zajedno lopovima-političarima/kama pokažemo zube! Nećemo štediti nikoga pa ni sebe. Nećemo prijetiti nikome, ali također nećemo odustati ni od provođenja radikalnih mjera u cilju slanja naše poruke i ispunjenja naših zahtjeva.

Svi vi koji/e se bojite i niste sigurni/e, treba da se upitate koliko ćete još živjeti kao mali miševi i robovi lopovsko-mafijaškog sistema.

Dignite glavu, pustite krik, zapalite vatru. Neka se čuje i vaš glas!!!