Protest u Sarajevu
0

Pokret DOSTA! uputio pismo Edhemu Biberu

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Članovi pokreta DOSTA! uputili su danas pismo predsjedniku Saveza samostalih sindikata BiH Edhemu Biberu koje u cjelosti prenosimo.

"Poštovani g. Biber,

Danas smo zajedno sa Vama i radnicima učestvovali na protestima ispred zgrade Vlade FBiH. Bili smo svjedoci kočenja kad je trebalo pritisnuti gas! Još jedna velika propuštena prilika! Vi, kao predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH niste smjeli dopustiti da Vas, kao i sve nas, još jednom onako podmuklo slaže i prevari g. Nedžad Branković. Da li Vi to vjerujete da će g. Branković nakon višegodišnjeg lopovluka i ispijanja krvi radnicima i građanima sada promijeniti stranicu i krenuti pošteno raditi? Mislimo da Vam je potpuno jasno da je vlada g. Brankovića bankrotirala finansijski, moralno i politički.

Vjerujemo da ova federalna vlada mora podnijeti ostavku i odgovarati za sva svoja nedjela. Javno pozivamo Vas, kao predsjednika Saveza Samostalnih Sindikata BiH, da se udružimo u zajedničkoj borbi protiv lopova, kriminalaca, lažova i manipulatora. U ovoj borbi nema kompromisa! Vlast mora biti odgovorna narodu i ako bilo koja vlast ne radi u interesu naroda moramo ih smjeniti! Ova i ovakva vlast mora biti smjenjena! Ne dozvolite da pritisci na Vas utiču na Vašu moralnu odgovornost da, kao predsjednik Saveza Samostalnih Sindikata BiH, pozovete na otvorenu i direktnu borbu za bolje sutra svih nas."