{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokret DOSTA! poziva političare na odgovornost a građane i nadležne institucije na reakciju

S
15.6.2006. u 14:31
0
0
Pokret DOSTA! poziva političare na odgovornost a građane i nadležne institucije na reakciju
0
Pokret DOSTA! poziva političare na odgovornost a građane i nadležne institucije na reakciju
Nakon nedavnog objavljivanja računa reprezentacije bh. političara u medijima, pokret DOSTA! poziva javnost da ne ostane nijema na činjenicu da političari neodgovorno troše njihov novac na kojekakve službene i neslužbene večere.
"Državni premijer i entitetska ministrica na službenoj večeri iza ponoći potroše 500 KM budžetskih sredstava na skupa jela i alkohol, i nikome ništa! A to je samo mali dio njihovog razbacivanja našim novcem koji nam je predočen! U svakoj normalnoj zemlji nakon obznanjivanja ovakvih računa političari bivaju pozvani na odgovornost", ističu iz Pokreta i dodaju kako je ovo je samo jedna od stvari protiv kojih se pokret DOSTA! bori.

"Pozivamo građane da političare pozovu na odgovornost a nadležne institucije da iskoriste zakonske mogućnosti i spriječe pljačkanje naroda BiH koji od svojih minimalnih plata i penzija izdvaja novac kako bi ga, pokazuje se, političari razbacivali na kojekakve večere."

"Znamo da svaka država ima predviđena sredstva za reprezentaciju, ali ona se kontroliraju i političarima se ne dozvoljava da ih neodgovorno troše", stoji u saopćenju Pokreta uz najavu da na predstojećim subotnjim protestima namjeravaju dijeliti kopije novinskih tekstova s računima iz skupih restorana i konoba kako bi narodu iz konkretnog primjera bilo jasno s kakvom dozom neodgovornosti se razbacuju sredstva od njihovih doprinosa.

Iz pokreta također napominju da svaki građanin BiH u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama ima pravo tražiti kopije svih računa utroška javnih sredstava, bilo da se radi o troškovima reprezentacije, toalet papira, telefonskih računa ili računa za gorivo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: