BiH
0

Pokret Dosta! podržava sutrašnje spontano okupljanje

Sarajevo-x.com
Pokret Dosta! podržava spontano okupljanje građana i građanki najavljeno za subotu u 13 sati u Sarajevu, a za čije održavanje saznajemo iz informacija dobijenih putem medija, saopšteno je iz ovog pokreta.

Želimo naglasiti da pokret Dosta! podržava spontano okupljanje i ne učestvuje u organizaciji istog, ističu iz pokreta Dosta.

„Želimo istaći da su jedini oblici građanske borbe koju možemo podržati i podržavamo oni bazirani na nenasilju, te pozivamo da takav bude i skup u subotu.

Građani i građanke su napokon odlučili/e izaći i dići glas protiv loše sigurnosne situacije i sve goreg stanja u kojem žive, a sudeći prema reakcijama političara oni i dalje prebacuju lopticu odgovornosti jedni na druge i ne žele preuzeti ni trunku odgovornosti za (ne)sigurnost svojih građana i građanki. I što je najgore, u svom očajničkom pokušaju da izbjegnu odgovornost, posegnuli su najniže prebacivši odgovornost na građane i građanke ovog grada.

U većini istupa nakon protesta u srijedu i objavljivanja skupo plaćenih oglasa u dnevnim novinama koje su platili našim novcem, vlasti pokazuju nezapamćenu količinu arogancije, bahatosti i nepoštivanja građana koji su ih birali.

Stoga moramo ustrajati u našim zahtjevima i konačno pokazati da građani i građanke ove zemlje imaju svoj stav i da su spremni i da ga kažu jasno i glasno“, navodi se u saopštenju pokreta Dosta.