BiH
0

Pokret "Dosta!" organizira zabavu protiv nekulture i primitivizma ispred Parlamenta BiH

FENA
Pokret "Dosta!" u petak, od 18 do 22 sata ispred Parlamenta BiH organizuje veliku zabavu za sve ljude kojima je dosta neukusa, nekulture i primitivizma u BiH.

Na zabavi će se puštati angažirana muzika svih svjetskih izvođača koji su odavno digli svoj glas protiv svih nepravdi: od RATM, preko Massive Attacka, Manu Chao, U2 , Stinga, do Dubioze Kolektiva i ostalih bh. bendova.

Aktivisti "Dosta!" će se potruditi da iz vlastitih sredstava osiguraju osvježenje za sve koji dođu ispred Skupštine, a svi koji žele, od žonglera koji će također prisustvovati zabavi moći će naučiti vještine žongliranja.

Vrijeme je da konkretnim akcijama i uključivanjem što većeg broja ljudi stanemo u kraj nekulturi u BiH. Bezbroj je primjera planskog rušenja kulture u BiH. Pogledajte samo muzeje, biblioteke, pozorišta, Vijećnicu! Obnavlja se zgrada bivšeg Izvršnog vijeća, da nam još administracije troši novac, a Vijećnica stoji kakva jeste već 11 godina! Sramota! - poručuju iz pokreta i pozivaju sve da bez obzira na to da li simpatiziraju "Dosta!" ili ne, dođu i pokažu vlastima šta misle o kulturi u BiH.

Pokret za subotu 24. juna u podne najavljuje nešto drugačiji vid protesta od dosadašnjih.

Ovaj put neće praviti buku i neće koristiti pištaljke. Neki od aktivista pokreta bit će vezani konopcem i bit će im začepljena usta. Cilj je da narod shvati da ga vlasti bezobzirno pljačkaju, a oni šute i trpe.