BiH
0

Pokret "Dosta!": Kolonizatorsko ponašanje slovenskih biznismena u BiH

FENA
Pokret "Dosta!" podržava proteste koje za ponedjeljak ispred institucija BiH na Marijin- Dvoru u Sarajevu najavljuje Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH i poziva sve aktiviste pokreta i ostale građane da se pridruže.

Iako je protest organiziran povodom dolaska slovenske delegacije kojoj će biti uručeno protestno pismo štediša Ljubljanske banke, iz pokreta "Dosta!" napominju da je i pored svega prava adresa na koju treba usmjeriti nezadovoljstvo Vijeće ministara BiH.

"Tačno je da se slovenski biznismeni ponašaju kolonizatorski u našoj zemlji, tačno je da slovenska vlast šikanira hiljade naših sugrađana ne dajući im pravo na njihovu godinama skupljanu i teško zarađenu ušteđevinu, ali moramo biti svjesni činjenice da im je naša vlast dopustila takvo ponašanje! Naša privreda je potpuno nezaštićena zato što brojni ministri i članovi vladajućih struktura šuruju s kojekakvim inostranim lobijima i zarad svoje lične koristi uništavaju sve naše potencijale. Dosta je više uništavanja domaće privrede i dovođenja poštenih građana na ivicu opstanka zarad nečijih ličnih interesa", navodi u današnjem saopćenju pokret "Dosta!".