{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta web stranica www.krimolovci.ba

F
21.11.2008. u 13:00
0
10
Pokrenuta web stranica www.krimolovci.ba
0
Pokrenuta web stranica www.krimolovci.ba
U okviru kampanje "Usudi se" koju zajedno provode Policijska misija EU u BiH (EUPM) i bh. policijske snage, danas je zvanično pokrenuta web stranica www.krimolovci.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Web stranica je novi alat u borbi protiv kriminala. Ona upotpunjava sistem koji čine telefonska linija krimolovci pokrenuta 2004. i televizijska emisija "Neriješen slučaj" koja se od 2005. emitira u programu BHT-a.

Stranicu su u rad pustili šef EUPM-a Stefan Feller i direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić.

"Kampanja daje odlične rezultate. Od ukupnog broja poziva na broj 080 020 505 gotovo polovina poziva zaprimljena je u protekla dva mjeseca, u toku kampanje "Usudi se", kazao je Lujić.

Dodao je da je od početka kampanje registrirano 2.711 poziva građana iz svih dijelova BiH. Od tog broja, 634 poziva su sadržavala korisne informacije koje su proslijeđene nadležnim policijskim agencijama na postupanje.

Web stranica, kazao je Feller, omogućit će građanima BiH, ali i onima iz dijaspore, da potpuno anonimno dostave podatke o počinjenom ili planiranom krivičnom djelu.

"U sklopu kampanje "Usudi se" broj poziva na broj krimolovaca porastao je za 300 posto, što dovoljno govori o uspjehu ove akcije. Web stranica je moderno sredstvo za građane koji žele pomoći policiji da uhapsi kriminalce i spriječi kriminalne aktivnosti", kazao je Feller.

Server koji podržava stranicu lociran je u glavnom sjedištu EUPM-a, a stranica je dostupna non-stop. Nakon probnog perioda bit će predata u nadležnost SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: