{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata

S
8.4.2011. u 14:32
0
1
Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata
0
Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo pokrenulo je višejezičnu web-stranicu, čiji je primarni cilj predstavljanje visokoškolskog potencijala i obrazovnih mogućnosti Kantona Sarajevo.
S obzirom na opredijeljenost Ministarstva i predstavnika pet univerziteta iz Sarajeva - četiri privatna i javnog - da KS treba postati vodeći regionalni edukacioni centar, web-stranica je prvi korak ka privlačenju stranih studenata u naš grad.

Ciljna-grupa su studenti iz zemalja bliskog istoka, Turske, arapskog poluostrva, druga generacija Bosanaca i Hercegovaca iz inostranstva te svi ostali zainteresovani studenti iz ostalih krajeva Evrope i svijeta. Web-sajt će pomoći budućim studentima na nekom od naših univerziteta da se detaljnije informišu u vezi sa fakultetima, studentskim životom u Sarajevu, procedurama odobravanja viza, zakonskom regulativom, procesom prepoznavanja diploma te ostalim relevantnim informacijama.

Web-stranica study.ks.gov.ba je dostupna na engleskom, njemačkom i bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku, a najkasnije do sredine maja će biti preveden i na turski, arapski i albanski jezik. Slogan koji reprezentira Sarajevo stranim studentima je "Tradition. Spirit. Education."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: