{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata

S
Sarajevo-x.com
8.4.2011. u 14:32
0
1
Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata
0
Pokrenuta višejezična web-stranica za privlačenje stranih studenata
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo pokrenulo je višejezičnu web-stranicu, čiji je primarni cilj predstavljanje visokoškolskog potencijala i obrazovnih mogućnosti Kantona Sarajevo.
S obzirom na opredijeljenost Ministarstva i predstavnika pet univerziteta iz Sarajeva - četiri privatna i javnog - da KS treba postati vodeći regionalni edukacioni centar, web-stranica je prvi korak ka privlačenju stranih studenata u naš grad.

Ciljna-grupa su studenti iz zemalja bliskog istoka, Turske, arapskog poluostrva, druga generacija Bosanaca i Hercegovaca iz inostranstva te svi ostali zainteresovani studenti iz ostalih krajeva Evrope i svijeta. Web-sajt će pomoći budućim studentima na nekom od naših univerziteta da se detaljnije informišu u vezi sa fakultetima, studentskim životom u Sarajevu, procedurama odobravanja viza, zakonskom regulativom, procesom prepoznavanja diploma te ostalim relevantnim informacijama.

Web-stranica study.ks.gov.ba je dostupna na engleskom, njemačkom i bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku, a najkasnije do sredine maja će biti preveden i na turski, arapski i albanski jezik. Slogan koji reprezentira Sarajevo stranim studentima je "Tradition. Spirit. Education."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: