Predsjedništvo SDA
0

Pokrenuta procedura za Sadovićevu smjenu

Sarajevo-x.com
Tarik Sadović (Foto: A. Panjeta)
Tarik Sadović (Foto: A. Panjeta)
Uz samo dva glasa protiv, predsjedništvo SDA donijelo je odluku da od Vijeća ministara zatraži smjenu ministra sigurnosti Tarika Sadovića. Osim Sadovića, protiv ove odluke glasao je još samo Salko Sokolović koji je nakon sjednice izjavio kako smatra da ne postoje razlozi za Sadovićevu smjenu.

Sadović je na sjednici zatražio da mu se obrazloži zahtjev za smjenu, te da mu kažu koji to strani zvaničnici umjesto njih vode kadrovsku politiku stranke.

Sjednici nije prisustvovao Bakir Izetbegović koji je u nekoliko navrata također izjavljivao da Sadović ne treba biti smijenjen bez detaljnog objašnjenja.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić kazao je pak kako će uz prijedlog za Sadovićevu smjenu biti poslano i detaljno objašnjenje zbog čega se traži Sadovićeva smjena. Pojasnio je kako su nezadovoljstvo kako stranih, tako i pojedinih domaćih institucija kao i rezultati njegovog dosadašnjeg rada među tim razlozima.

Na naš upit da li će uz zahtjev za Sadovićevu smjenu biti poslan i prijedlog kandidata koji bi ga trebao zamijeniti, Tihić je kazao kako je procedura takva da se kandidat predlaže tek nakon što se okonča smjena. O imenima ponovo nije želio govoriti, uz napomenu da u SDA ima jako mnogo kadrova koji mogu preuzeti tu funkciju. Kazao je kako očekuje podršku ostalih stranaka u Parlamentu, kao i svih poslanika SDA. Dodao je kako Sadovićevo mjesto u Predsjedništvu SDA nije upitno.